Zandstra Ving Klapnoor
Omschrijving:
Door zijn innovatieve constructie maakt deze bijzonder noor de specifieke voordelen van de klapschaats bereikbaar voor de grote groep actieve recreanten. Ten opzichte van de traditionele noor biedt de Zandstra VING klapschaats een sterk verhoogd rendement van de afzet, meer snelheid en een hoger comfort. De nieuwe Zandstra VING noor benadert dan ook de eigenschappen van de wedstrijdklapschaats maar neemt tegelijk de nadelen weg. Bovendien kan met de Zandstra VING noor ook als vaste noor geschaatst worden. Dit betekent vrijheid van keuze. Vast of Klap.

De belangrijkste eigenschappen en technische specificaties van de Ving klapschaats zijn:

Keuzevrijheid:
Met deze noor heeft u de vrijheid van keuze: of een klapschaats of een traditionele noor. Het vastzetten (Blokkeren) gebeurt door middel van een eenvoudige "locking pin". Ook heeft u vrijheid van keuze van schoen. Vrijwel alle schoenen kunnen op deze klapschaats gemonteerd worden. (Behalve de zelfdragende schoenen).

Halfhoog of halflaag:
De Ving Klapschaats is 1,5 à 2 cm lager dan bestaande wedstrijdklapschaatsen. De Ving klapnoor is dan ook uitermate geschikt voor zowel kunstijs als natuurijs.

Betrouwbaar
Deze schaats heeft een beperkt aantal onderdelen. Hierdoor is de schaats minder kwetsbaar. Het scharnieren gebeurt door middel van een drukveer (i.p.v. een trekveer). Uitvoerige tests hebben bewezen dat breuk vrijwel uitgesloten is. De maximale hoek tussen buis/schoen is 30 °. Ook hier hebben tests aangetoond dat een grotere hoek niet nodig is.

Laag gewicht
De Ving klapschaats heeft een lager gewicht dan de bestaande klapschaatsen. Vooral bij lange tochten is dit minder vermoeiend.

Comfortabel
Ook hier heeft de praktijk aangetoond dat de klapschaats comfortabeler rijdt dan een traditionele noor. Spierpijn behoort nu vrijwel tot het verleden.

Prijsnivo
De schaats heeft een prijsniveau dat aanvaardbaar is voor een grote groep gemotiveerde recreanten.

Schaatsblad
Roest Vast Staal (Chromeflex). Hardheid 60 Rc. Dikte 1.25 mm. Praktijktesten hebben aangetoond dat dit een ideale dikte is voor gebruik op zowel kunst- als natuurijs. De schaats wordt standaard geleverd in een ronding van 25 meter.

Buis
De aluminium buis is geëxtrudeerd in de 7000 legering. De buis is torsiestijf maar heeft toch een laag gewicht.

Hak- en Voetplaten
De schoen wordt gemonteerd op een frame gemaakt uit de technische polyamide 6.6. Het betreft hier Zytel ST. Deze kunststof is zeer goed bestand tegen lage temperaturen.

Veerconstructie
De Ving klapnoor heeft enige noor een drukveer. Ook hier hebben uitvoerige testen aangetoond dat deze constructie uiterst betrouwbaar is. Daardoor ook vrijwel onderhoudsvrij.

Scharnierpunt
In tegenstelling tot andere klapschaatsen is het scharnierpunt niet op de buis bevestigd maar door de buis. Het resultaat is dat de VING klapschaats slechts enkele millimeters hoger is dan de traditionele lage noor.

Staal

Oppervlakte bewerking buis

Kwaliteit frame

Dikte glijstaal

Hardheid staal

Totale hoogte staal

Ronding af fabriek

RVS Toolsteel

Epoxy zwart

Zytel ST 6.6

1.25 MM

60 Rc.

22 MM

25 Meter