Copycats

Van onze innovatie hebben derden gretig gebruik gemaakt. Dat vinden wij niet erg, want de filosofie van Zandstra Sport is al jaren schaatsers volop te laten genieten van de uren op (natuur) ijs !
Dat is ons motto en daarom namen en nemen wij een leidende rol bij innovatieve ontwikkelingen met plezier op ons. 
Hierbij een kort overzicht van onze belangrijkste innovaties. * 
1986 Introductie van de Comfort Noor 
(later door anderen ook wel genoemd de combinoor)
De comfort schoen gecombineerd met een noor zorgde in het einde van de vorige eeuw voor een kleine revolutie in de schaatswereld. De vele deskundigen ( ongeveer 2.500.000 ) waren zeer kritisch. Evenwel, een kleine  2.494.600 was na 2 ijswinters “door de bocht”.
De comfort noor is tegenwoordig al jaren de meest verkochte noor. Warmte, steun en geen blaren maken het schaatsen wel erg aangenaam.
Anno 1986
Anno 1989
1987 3-M Polijstsysteem
Voor een optimaal glijoppervlak. De zeer fijne aluminiumoxide korrel geeft een optimaal slijpresultaat. U heeft keuze uit 6 verschillende grofheden.
1987 Tri-Guard
Deze 3-delige hoes is door ons speciaal voor de shorttrack schaatsen in Nederland geïntroduceerd. Het betreft hier een beschermer welke gemaakt is voor kunstschaatsen (breed ijzer) en omgetoverd is in een beschermer voor noren. 
De Twin hoes (zie onder) is speciaal voor (klap) noren ontworpen. Minder onderdelen en een nauwkeurige passing.
Twin Hoes
Deze  hoes is speciaal ontworpen voor de klapschaatsen. Maar hij is ook geschikt voor alle vaste noren en klapnoren. Eenvoudig aan te passen aan de maat van de buis.
1987 Nylon noor

Een metalen buis omspoten met polyamide. Deze noor heeft veel voordelen t.o.v. de traditionele 100% stalen noor. Voor een technische specificatie click hier. In 2007 komen de 1e imitaties op de markt. Het octrooi is dan verlopen.

1988 Schaatsbeschermer Universeel
Deze beschermer is speciaal ontworpen voor de nylon noor. De hoes is gemakkelijk instelbaar en ook geschikt voor alle types vaste noren.
1989 XC-noor, Ski Blade of Click-noor
Het betreft hier een uitvinding van de heer Steinmetz uit Voorschoten. 
In samenwerking met hem is deze innovatie verder ontwikkeld.
De 1e prototypes waren nog van hout. Tegenwoordig wordt een speciaal aluminium profiel voor deze noor gebruikt. Op onze site vindt u alle technische informatie.
Actueel
Actueel
1991 Easy Glider

Dé ideale schaats speciaal ontwikkeld voor beginners.
In het kort:
Eenvoudig onderbinden
Comfortabel
Stabiel
Veilig
Laag
De Easy Glider maakt het leven voor de beginnende schaatsers zeer aangenaam. Met als gevolg dat deze groep voor de schaatssport enthousiast gemaakt wordt en behouden blijft voor deze sport.

1999 Ving Klapschaats
De Ving klap noor is speciaal voor de gemotiveerde recreant ontwikkeld. Deze noor is +/- 2 cm lager dan de wedstrijdklapschaatsen. Dit is mogelijk gemaakt omdat het scharnierpunt niet óp maar door de buis is bevestigd. Er is keuzevrijheid; vast of klap. Dit dankzij de speciale “locking pin”.
Voor meer technische informatie click hier.
2000 Easy Glider Assist

De Easy Glider Assist geeft ,tijdelijk, extra steun. Door de eenvoudige passing verandert u de Easy Glider in een stabiele 3 ijzer schaats. De Assist vergroot het zelfvertrouwen van de beginnende schaatser.

De Easy Glider Assist past om alle maten Easy Glider.

2001 Semi Soft Schoen

In 2001 heeft Zandstra Sport als eerste de Semi Soft schoen op noren geïntroduceerd. Het betrof de modellen1692 en 1392.De schoen is aangepast aan het schaatsen op noren. Dankzij de combinatie van veter/gesp en velcro strap geeft deze schoen maximaal comfort.

2001 Twin Hoes
Deze  hoes is speciaal ontworpen voor de klapschaatsen. Maar hij is ook geschikt voor alle vaste noren en klapnoren. Eenvoudig aan te passen aan de maat van de buis.
2002 Joha Pro
Speciaal voor de veeleisende professionele schaatsers is het JOHA slijpapparaat ontwikkeld. Het blok voldoet aan de hoogste eisen. Dankzij de speciaal ontworpen kokerprofielen worden de ijzers zeer nauwkeurig en stevig ingeklemd.
2005 Ballangrud
Een klapschaats in lage uitvoering voor zelfdragende schoenen. Even als bij de Ving klapschaats heeft de schaatser de keuze. Vast of klap.
Click hier voor de technische specificaties.
2007 Traploos verstelbaar Montagesysteem

Dankzij een speciaal kokerprofiel in combinatie met de puntmoeren is deze schaats geschikt voor alle merken en modellen XC bindingen.
Zowel Salomon, Rottafella, Cross Country als Back Country.

2010 Verstelbare Jeugdnoor in lage uitvoering
De montage van de schoen gaat door de buis. Resultaat een lage verstelbare noor. Dit geeft het nodige zelfvertrouwen aan de beginnende schaatser.
2011 Ving Fast en Ving Touring
Een nieuwe gepatenteerde bevestiging van schoen en schaats. Click hier.
2014 Aluminium schaats geschikt voor directe bevestiging van de nieuwe NIS  binding

Speciaal gefreesd aluminium profiel voor de Nordic Integrated System.
Click hier voor meer informatie.

2016 Ving UPP. Alle modellen en types XC schaatsen zijn eenvoudig en nauwkeurig te slijpen in dit nieuwe slijp apparaat.

Click hier voor meer informatie.

Design registered.